Ismét gyorsabban töltenek a Tesla Model 3-asok

A Tesla még éppen hálaadás előtt megkezdte kigördíteni a legújabb szoftverét az autóira, amelyben többek között az automatikus ablaktörlés javítása mellett megemelték bizonyos Model 3-asok töltési sebességét is.

A plusz teljesítménynek a Standard Range Plus, illetve a Mid-Range modellek tulajdonosai örülhetnek, hiszen mostantól ez a két változat is képes kihasználni a második generációs Supercharger töltőoszlopok 150 kW-os teljesítményét, írta a teslasok.hu. Előbbi, azaz az SR+ modellek eredetileg 100 kW-os, míg a Mid-Range-ek 120 kW-os töltési csúccsal érkeztek a piacra. A 2019-40-1-1-es verzióval azonban előbbi mostantól legfeljebb 170, míg utóbbi 200 kW-tal tölthet a Tesla oszlopairól. A Long Range és Performance modellek csúcsa továbbra is 250 kW, amit kizárólag a lassan terjedő V3-as oszlopokon érhetnek el. A Tesla-tulajdonosok már el is kezdtek számolgatni, és a saccolások alapján a Standard Range Plus modellek a megemelt teljesítménynek hála akár 14 perccel rövidebb idő alatt is feltölthetnek 20%-ról 80%-ra, mint korábban. A V2-es oszlopokon várhatóan 35%-os töltöttségi szintig használják majd ki az SR+ modellek a teljes 150 kW-ot. A Tesla egyébként már egy korábbi frissítésben tervezte, hogy megemeli a töltési teljesítményt, ám az amerikai gyártó végül a mostani update-ig elhalasztotta az újítást.

 

Ajánlott tartalom

A DFDS ismét 100 elektromos teherautót rendelt a Volvo Trucks-tól

A Volvo Trucks 100 elektromos teherautóra kapott megrendelést a DFDS dán logisztikai vállalattól. Ezzel a legutóbbi megrendeléssel a DFDS csaknem kétszeresére növelte Volvo elektromos kamionokból álló flottáját, összesen 225 teherautóra, amely a legnagyobb elektromos nehézgépjármű-flotta Európában.