Ismét kánikula jöhet?

Egyre több az allergiát kiváltó virágpor a száraz, napos időben. Eső, zápor, zivatar nem lesz. Egy anticiklon hatására többnyire száraz, ismét melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, és nincs front sem.

Kedden és szerdán alapvetően száraz, napos idő lesz. Csapadék nem várható, és veszélyes időjárási jelenségekre sem kell számítani. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. Kedden délután 24, 29 Celsius-fokig melegszik a levegő. Késő este 14, 21 fok között valószínű a hőmérséklet. Szerda hajnalban a leghidegebb vidékeken 6 fok lesz, a legmelegebb tájakon 14. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul. A derült, csendes időt ismét egy anticiklon okozza Dél- és Kelet-Európa fölött. Emiatt tovább tart a kánikula a kontinens déli, délkeleti részén; délutánonként többnyire 28 és 33 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Balkán- és a Pireneusi-félszigeten 36, 40 fokot is mérnek. Az anticiklon hatására többnyire száraz, ismét melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, és nincs front sem.

Ajánlott tartalom

A kiadott építési engedélyek száma nőtt, a megkezdett lakóingatlan-építések száma csökkent az Egyesült Államokban augusztusban

Augusztusban a kiadott építési engedélyek száma nőtt, míg a megkezdett lakóingatlan-építések száma csökkent az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau keddi jelentése alapján.