A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál mára a régió egyik kiemelkedő természet- és környezetvédelmi eseménye lett. Idén, május 26-28. között harmadik alkalommal rendezik meg a gödöllői fesztivált.

Ismét Nemzetközi Természetfilm Fesztivált rendeznek Gödöllőn

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál mára a régió egyik kiemelkedő természet- és környezetvédelmi eseménye lett. Idén, május 26-28. között harmadik alkalommal rendezik meg a gödöllői fesztivált.

A tavalyi évhez hasonlóan a fesztivál keretein belül ismét két Filmszemle, a Nemzetközi Filmszemle és a Kárpát-medencei Filmszemle kerül megrendezésre. Nevezni február 28-ig lehet. A fesztiválon természetesen a teljes versenyprogramot levetítik, az eseménnyel egy időben pedig az ország 12 nagyvárosában természet- és környezetvédelmi tematikájú filmek válogatását mutatják be. Az ingyenes vetítések mellett a fesztivál szervezői természetvédelmi-környezetvédelmi szórakoztató programokkal, a megújuló Varázslatos Magyarország szabadtéri fotókiállítással, filmszakmai és környezetvédelmi konferenciákkal, “Jam for Nature” zenei tehetségkutató versennyel és könnyűzenei koncertekkel is készülnek a látogatók számára.

Az OzoneNetwork csütörtöki Egyenlítő c. műsorának vendégei Ersók Nóra és Székelyhidi Tamás, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál szervezői hiszik, hogy a film az alkotó művészetek között az első, amelyik a teret és az időt egyszerre, közvetlenül használja föl, időben és térben egyszerre működik. Napjaink egyik legnépszerűbb információs, ismeretterjesztő, szórakoztatási és művészeti célú médiuma. A fesztivál célja, hogy a filmszemlék által minél több tehetséges alkotót díjazzanak és inspiráljanak. A 2017-es gálán hazai és külföldi nevezett alkotók, és a szakma képviselői jelenlétében 6 kiemelt díj, 9 szekció díj és számos különdíj kerül átadásra.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.