Ismét ÖKO CITY a Construma 2015-ön

Látogassa meg a Construmán a “D” pavilonban az Öko City Interaktív Kiállítást és Fórumot, ahol az idei évtől szigorodó, előírásoknak megfelelő közel nettó 0 energia felhasználású, 1/1 méretű épület kerül felépítésre a Construma kiállítók építési termékéből.

Az Öko City mellett Kormányzati Tájékoztató Sziget is működni fog, ahol a pályázatokról, jogszabályokról, azok alkalmazásáról, az új OTSZ-ről, kamarai szolgáltatásokról első kézből tájékozódhat!

Az Öko City Kiállítás és Fórum az ÉVOSZ-MAKÉSZ, a HUNGEXPO Zrt. és ENERGIABARÁT közös szervezésében valósul meg.

A kiállításon bemutatásra kerül egy a 2020-as előírásoknak megfelelő – közel nettó 0 energia felhasználású, 1/1 méretű épület. A bemutató épület szerkezete több helyen nyitott lesz a rétegrendek, a felhasznált anyagok szemléletes bemutatása céljából. A felépített ház energiaigénye is nyomon követhető lesz egy interaktív bemutató táblán.

Az Öko City-n végig sétáló látogatók interaktív módon, szakemberek által ismerkedhetnek meg a környezettudatos, költséghatékony, energiabarát építkezés, felújítás során alkalmazandó technológiákkal. Az Öko City végigvezeti az érdeklődőket az ötlettől a beköltözésig tartó folyamaton, segít a helyes döntések meghozatalában.

A kiállítás központi része a Kormányzati Tájékoztató Sziget, ahol a jogszabályokról, azok változásairól, energiahatékonyságról, az építési termékek új forgalmazási szabályairól, a minősítésükről, pályázati lehetőségekről kapnak választ kérdéseikre az érdeklődők az NFM, a Miniszterelnökség, a BKIK, az ÉMI, és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága szakembereitől.

2015 április 17-én pénteken a SMART CITY POLGÁRMESTER AKADÉMIÁN település vezetők részére adunk információt a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia (NÉeS) legfontosabb tudnivalóiról. A polgármesterek megismerhetik, hogy milyen kötelezettségeket és lehetőségeket nyújt a NÉeS a települések számára az energia hatékonyság növelése területén. Itt kerülnek ismertetésre a következő években elérhető  pályázati fejlesztési lehetőségek és az ezzel összefüggő gyakorlati ismeretek.

Online előregisztráció esetén díjmentes belépésre jogosult a Construma kiállításra és az Öko City-re is. Regisztráció és részletek itt.

Smart City Polgármester Akadémia, regisztráció és részletek itt.

Várjuk Önt az ÖKO CITY-ben a CONSTRUMA „D” pavilonjában április 15-19. között, illetve április 17-én 10:00 órától az Expo Congress Hotel Expo termében a Smart City Polgármester Akadémián.

Ajánlott tartalom

Az MVM személyre szabott energetikai tanácsadást nyújt

Az MVM személyre szabott energetikai tanácsadással, naprakész ismeretekkel rendelkező energetikai tanúsítói csapattal segíti az Otthonfelújítási Programban pályázni vágyókat, és utólagos pénzügyi hozzájárulást nyújt a pályázati saját forráshoz - közölte az MVM Otthon Plusz Zrt. pénteken az MTI-vel .