Ismét ÖKO CITY a Construma 2015-ön

Látogassa meg a Construmán a “D” pavilonban az Öko City Interaktív Kiállítást és Fórumot, ahol az idei évtől szigorodó, előírásoknak megfelelő közel nettó 0 energia felhasználású, 1/1 méretű épület kerül felépítésre a Construma kiállítók építési termékéből.

Az Öko City mellett Kormányzati Tájékoztató Sziget is működni fog, ahol a pályázatokról, jogszabályokról, azok alkalmazásáról, az új OTSZ-ről, kamarai szolgáltatásokról első kézből tájékozódhat!

Az Öko City Kiállítás és Fórum az ÉVOSZ-MAKÉSZ, a HUNGEXPO Zrt. és ENERGIABARÁT közös szervezésében valósul meg.

A kiállításon bemutatásra kerül egy a 2020-as előírásoknak megfelelő – közel nettó 0 energia felhasználású, 1/1 méretű épület. A bemutató épület szerkezete több helyen nyitott lesz a rétegrendek, a felhasznált anyagok szemléletes bemutatása céljából. A felépített ház energiaigénye is nyomon követhető lesz egy interaktív bemutató táblán.

Az Öko City-n végig sétáló látogatók interaktív módon, szakemberek által ismerkedhetnek meg a környezettudatos, költséghatékony, energiabarát építkezés, felújítás során alkalmazandó technológiákkal. Az Öko City végigvezeti az érdeklődőket az ötlettől a beköltözésig tartó folyamaton, segít a helyes döntések meghozatalában.

A kiállítás központi része a Kormányzati Tájékoztató Sziget, ahol a jogszabályokról, azok változásairól, energiahatékonyságról, az építési termékek új forgalmazási szabályairól, a minősítésükről, pályázati lehetőségekről kapnak választ kérdéseikre az érdeklődők az NFM, a Miniszterelnökség, a BKIK, az ÉMI, és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága szakembereitől.

2015 április 17-én pénteken a SMART CITY POLGÁRMESTER AKADÉMIÁN település vezetők részére adunk információt a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia (NÉeS) legfontosabb tudnivalóiról. A polgármesterek megismerhetik, hogy milyen kötelezettségeket és lehetőségeket nyújt a NÉeS a települések számára az energia hatékonyság növelése területén. Itt kerülnek ismertetésre a következő években elérhető  pályázati fejlesztési lehetőségek és az ezzel összefüggő gyakorlati ismeretek.

Online előregisztráció esetén díjmentes belépésre jogosult a Construma kiállításra és az Öko City-re is. Regisztráció és részletek itt.

Smart City Polgármester Akadémia, regisztráció és részletek itt.

Várjuk Önt az ÖKO CITY-ben a CONSTRUMA „D” pavilonjában április 15-19. között, illetve április 17-én 10:00 órától az Expo Congress Hotel Expo termében a Smart City Polgármester Akadémián.

Ajánlott tartalom

Olaszországban megkezdődött az energetikai takarékosság

Firenzében bírságot szabnak ki, ha a klimatizált üzletek nyitva hagyják ajtajaikat, máshol a közvilágítást szabályozták, miután Olaszország csatlakozott az Európai Unió augusztustól érvényes veszélyhelyzeti tervéhez, amely fogyasztáscsökkentést ír elő.