Ismét szmogveszély van Salgótarjánban

Ismét szmogveszélyre figyelmeztetik a salgótarjániakat, mert a légszennyezettség – akárcsak a múlt héten – megint meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket; emiatt a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) polgármester.

A városvezető az MTI-hez is eljuttatott felhívásban azt javasolja, hogy a városban élők, különösen a gyerekek, valamint a légúti és keringési betegségben szenvedők ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban.
A figyelmeztetést az indokolja, hogy a légszennyező anyag átlagkoncentrációja két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, vagyis a 75 mikrogramm/légköbmétert. Kedden 81,9, szerdán 85,1 mikrogrammot mértek légköbméterenként.

Szmogriadót múlt csütörtökön rendeltek el Salgótarjánban a légszennyezettség miatt, és szombatig volt érvényben, akkor a küszöb alá csökkent a szálló por mennyisége.
A levegő minőségének jelentős javulása a hét végén várható a nógrádi megyeszékhelyen.

Ajánlott tartalom

100 millió dollárt kínál Elon Musk ha tiszta levegőt készít valaki

Több mint figyelemre méltó, sőt, minden túlzás nélkül állítható, Földünk sarkalatos kérdésével függ össze Elon Musk új bejelentése, miszerint 100 millió dollárt, vagyis 30 milliárd forintot ajánl fel annak a cégnek, cégcsoportnak, legyen az bármilyen gazdasági szerveződés, amely a legüdvözítőbb technológiát hozza létre a szén-dioxid levegőből történő eltávolítására.