Iszapömlés – Folytatódik a gyűjtés

Folytatódik a gyűjtés a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére: mobiltelefonok, jótékonysági koncert és a gyerekeknek szervezett fővárosi színházlátogatás is szerepel a felajánlások között.

Több mint másfélmillió forintot gyűjtöttek össze a megyei szakigazgatási szervek dolgozói a Somogy Megyei Közigazgatási Hivatal vezetőjének kezdeményezésére a vörösiszap károsultjainak megsegítésére – tájékozatta Deák István, a hivatal főosztályvezetője szerdán az MTI-t, hozzátéve: a 39 szervezet dolgozói által felajánlott összeget befizették a Magyar Kármentő Alap számlájára. A megyei közigazgatási hivatal munkatársai százezer forintot meghaladó összegű felajánlással csatlakoztak Neszményi Zsolt hivatalvezető felhívásához.
A Magyar Telekom a többi között Kolontár község önkormányzata, valamint az ajkai polgári védelem részére mobiltelefonokat és mobilinternetezési lehetőséggel ellátott notebookokat adott, az internet- és telefonszolgáltatásokat 3 hónapos időtartamra költségtérítés nélkül biztosítja. Az otthonukból kitelepített családoknak T-Mobile Domino-csomagokat ajándékoztak, a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének mobiltelefon-készülékeket és féléves ingyenes szolgáltatást biztosítottak. A károsultak gyermekei – akiknek utaztatását és ellátását is vállalta a társaság – a KFKI Kamarabalett Bogármese című előadását tekinthetik meg a Thália Színházban, valamint budapesti városnézésen vesznek majd részt. A nélkülözőknek felajánlották továbbá, hogy a vállalat üdülőinek bútoraival rendezik be lakóhelyiségeiket.

A Magyar Vöröskereszt Esztergom területi szervezete és Esztergom Város Önkormányzata adománygyűjtést szervez Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely lakóinak. Tétényi Éva polgármester arra kéri a segíteni akaró esztergomiakat, hogy adományaikat a segélyszervezet Kaán u.5/a alatti irodájában adják át hétfőtől csütörtökig reggel 9 és 12 óra között. A tárgyi adományokat november 10-én teherautó szállítja majd a katasztrófa sújtotta területre, melyhez önkéntes fuvarosokat is keresnek a szervezők. Az esztergomi gyűjtőhelyre – a települések polgármestereivel egyeztetve – vitaminokat, méregtelenítőket, aloe verás bőrnyugtató szereket az égési sérülésekre, illetve téli ruhaneműt várnak.

A Családjaink Jövőjéért Újfehértón Egyesület, az Újfehértói Fúvósok Kulturális Egyesülete és az Újfehértói Körkép Kulturális Egyesület Újfehértó Város Vezetése, valamint a Történelmi Egyházak egyetértésével és támogatásával hétfőn jótékonysági koncertet szervezett a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére. A koncert bevétele 211 ezer forint, mely összeget a kormány által létrehozott Magyar Kármentő Alap számlájára utalják. A segíteni szándékozók a katasztrófa áldozatainak megsegítéséhez 500, 1000, és 3 ezer forintos támogatójegyet vásárolhat a Polgármesteri Hivatal 4. számú hivatali helyiségében – olvasható az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatának (ÖS) oldalán.

Ajánlott tartalom

Nyári idill: Megérkeztek az eddigi legzamatosabb gyümölcskockák a Waterdrop kínálatába

A legfrissítőbb gyümölcsökből készültek a Waterdrop nyári italkockái, amelyekkel pillanatok alatt üdítőt varázsolhatunk a kulacsunkba. A kizárólag természetes összetevőket és értékes B- és C-vitaminokat tartalmazó, alacsony kalóriatartalmú limonádékkal gondtalanul élvezheted a nyarat, miközben a környezet is kíméled.