Iszapömlés – Folytatódik a gyűjtés

Folytatódik a gyűjtés a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére: mobiltelefonok, jótékonysági koncert és a gyerekeknek szervezett fővárosi színházlátogatás is szerepel a felajánlások között.

Több mint másfélmillió forintot gyűjtöttek össze a megyei szakigazgatási szervek dolgozói a Somogy Megyei Közigazgatási Hivatal vezetőjének kezdeményezésére a vörösiszap károsultjainak megsegítésére – tájékozatta Deák István, a hivatal főosztályvezetője szerdán az MTI-t, hozzátéve: a 39 szervezet dolgozói által felajánlott összeget befizették a Magyar Kármentő Alap számlájára. A megyei közigazgatási hivatal munkatársai százezer forintot meghaladó összegű felajánlással csatlakoztak Neszményi Zsolt hivatalvezető felhívásához.
A Magyar Telekom a többi között Kolontár község önkormányzata, valamint az ajkai polgári védelem részére mobiltelefonokat és mobilinternetezési lehetőséggel ellátott notebookokat adott, az internet- és telefonszolgáltatásokat 3 hónapos időtartamra költségtérítés nélkül biztosítja. Az otthonukból kitelepített családoknak T-Mobile Domino-csomagokat ajándékoztak, a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének mobiltelefon-készülékeket és féléves ingyenes szolgáltatást biztosítottak. A károsultak gyermekei – akiknek utaztatását és ellátását is vállalta a társaság – a KFKI Kamarabalett Bogármese című előadását tekinthetik meg a Thália Színházban, valamint budapesti városnézésen vesznek majd részt. A nélkülözőknek felajánlották továbbá, hogy a vállalat üdülőinek bútoraival rendezik be lakóhelyiségeiket.

A Magyar Vöröskereszt Esztergom területi szervezete és Esztergom Város Önkormányzata adománygyűjtést szervez Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely lakóinak. Tétényi Éva polgármester arra kéri a segíteni akaró esztergomiakat, hogy adományaikat a segélyszervezet Kaán u.5/a alatti irodájában adják át hétfőtől csütörtökig reggel 9 és 12 óra között. A tárgyi adományokat november 10-én teherautó szállítja majd a katasztrófa sújtotta területre, melyhez önkéntes fuvarosokat is keresnek a szervezők. Az esztergomi gyűjtőhelyre – a települések polgármestereivel egyeztetve – vitaminokat, méregtelenítőket, aloe verás bőrnyugtató szereket az égési sérülésekre, illetve téli ruhaneműt várnak.

A Családjaink Jövőjéért Újfehértón Egyesület, az Újfehértói Fúvósok Kulturális Egyesülete és az Újfehértói Körkép Kulturális Egyesület Újfehértó Város Vezetése, valamint a Történelmi Egyházak egyetértésével és támogatásával hétfőn jótékonysági koncertet szervezett a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére. A koncert bevétele 211 ezer forint, mely összeget a kormány által létrehozott Magyar Kármentő Alap számlájára utalják. A segíteni szándékozók a katasztrófa áldozatainak megsegítéséhez 500, 1000, és 3 ezer forintos támogatójegyet vásárolhat a Polgármesteri Hivatal 4. számú hivatali helyiségében – olvasható az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatának (ÖS) oldalán.

Ajánlott tartalom

Az EU betiltja az erdőírtáshoz és erdőpusztuláshoz hozzájáruló termékek piaci forgalmazását

Jogszabállyal akadályozná meg az Európai Parlament és az uniós tagállamokat tömörítő Európai Tanács az erdőírtáshoz és az erdőpusztuláshoz hozzájáruló termékek piaci forgalmazását - közölte az Európai Bizottság kedden.