Iszapömlés – Két évig ingyenes lakásbiztosítást kapnak a károsultak

Két évig átvállalja a biztosítás díját az állam által épített és vásárolt ingatlanokra a Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE) a vörösiszap-katasztrófával érintett településeken – közölte a katasztrófavédelmi kormánybiztos szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Petróczi Tímea közlése szerint a KÖBE Kolontáron, Devecserben és a települések vonzáskörzetében az érintett épületek szolgáltatási díját a szerződéskötéskor két évre előre jóváírja.  A kedvezmény igénybevételéhez a károsultaknak szerződést kell kötniük a biztosítóval. Az ingyenes időszak lejárta után a biztosított dönthet arról, hogy továbbra is igényli a szolgáltatást. Ha a kedvezményezett megtartja a biztosítást, a határozatlan időtartamú szerződés jogfolytonosan fennmarad – áll a közleményben.
A kockázatvállalás a szerződéskötést követő napon kezdődik.

Ajánlott tartalom

Riasztó képet mutat a magyar serdülők egészségmagatartása

Kedvezőtlen étkezési és fizikai aktivitási szokások, romló szerhasználati és egészségiállapot-mutatók, de javuló tendenciák is megfigyelhetők a magyar iskolások körében – állapítják meg az ELTE PPK kutatói legutóbbi felmérésük alapján. A vizsgálat a WHO-val és hazai partnerként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel együttműködésben zajlott, az „Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása” nemzetközi kutatás részeként.