Iszapömlés – Kolontáron játszott a színészválogatott

Az egy hónappal ezelőtt bekövetkezett ipari katasztrófa okozta károkról tájékozódott az ajkai térségben és Kolontár öregfiúk csapatával játszott barátságos mérkőzést a magyar színészválogatott a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településen szombaton.

Nemcsák Károly színész, csapatkapitány az általuk 6-5 arányban megnyert mérkőzést követően az MTI tudósítójának azt mondta: egy kis vidámságot, felüdülést szerettek volna hozni azoknak, akik elvesztették szeretteiket, mindenüket, azt, amiért egy életen át dolgoztak.
Szavai szerint érzik és átérzik a károsultak fájdalmát, egyúttal örömét fejezte ki, hogy megmozdult az ország és a bajba jutottak segítségére sietett, de – idézte a helyiek panaszait – sajnos megjelentek olyanok is, akik megpróbálják kihasználni az itteni helyzetet és embereket.
A színészválogatottat egy pátyi vállalkozó hívta meg Kolontárra. Popper Péter kisvendéglős az MTI tudósítójának azt mondta, a Pest megyei település lakosai, vállalkozói felajánlása alapján élelmiszert és pénzadományt is hoztak a károsultaknak.
A mérkőzést követően a színészek és a kolontári focisták közös grillpartit rendeztek a település kocsmájának udvarán.

Ajánlott tartalom

Algák vizsgálatával segítik feltérképezni balatoni kutatók a Duna ökológiai állapotát

A bécsi székhelyű Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság (ICPDR) által koordinált, számos ország részvételével zajló Nemzetközi Duna-expedíció (Joint Danube Survey – JDS) során a Duna és főbb befolyóinak állapotát rendszeresen felmérik.