Lezárult az egyeztetés a vörösiszappal szennyezett mezőgazdasági termőterületek tulajdonosaival, az eddigi adatok szerint 99-en ajánlották fel termőföldjüket az államnak - tájékoztatta az MTI-t Szabó Csaba, a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri megbízottja.

Iszapömlés – Lezárult az egyeztetés a gazdákkal a vörösiszapos földekről

Lezárult az egyeztetés a vörösiszappal szennyezett mezőgazdasági termőterületek tulajdonosaival, az eddigi adatok szerint 99-en ajánlották fel termőföldjüket az államnak – tájékoztatta az MTI-t Szabó Csaba, a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri megbízottja.

Szabó Csaba elmondta, hogy a beérkezett adatokat még összesítik, pontos tájékoztatást majd utána adnak. Hozzátette: csaknem 300 tulajdonost értesítettek levélben a lehetőségekről, azaz arról, hogy eladhatják, elcserélhetik vagy esetleg megtartják vörösiszappal elöntött földjeiket.
A Mal Zrt. Ajka melletti iszaptározójának gátja október 4-én szakadt át. A vörösiszap három települést öntött el, Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt, és 1017 hektárnyi termőföldet öntött el a vörösiszap.

Ajánlott tartalom

Új, elektromos Mini Cooper érkezik 2024-ban

A Mini Cooper is fokozatosan átáll az elektromos autókra, a legújabb modell 2024-ben fog megjelenni.