Iszapömlés – Megszűnik a forgalomkorlátozás Devecserben

Péntek reggel 8 órától megszüntetik az átmenő forgalom korlátozását Devecserben, és az autósok az Ajkát Kolontárral és Devecserrel összekötő útszakaszon is közlekedhetnek – közölte a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság csütörtökön az MTI-vel.

A könnyítés után már nem csak lakcímkártyával lehet bejutni a vörösiszap-katasztrófa által sújtott Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely területére, a belépési tilalmat feloldják. A rendőrök létszámát is csökkentik, de a járőrözés továbbra is folyamatos lesz – áll a közleményben.
A 8-as főút Devecser és Ajkarendek közötti szakaszán az útzárat továbbra sem oldják fel, az elöntött külterületekről származó vörösiszap elszállítását a lakott területek elkerülésével csak ezen az útvonalon tudják megoldani. A forgalomkorlátozást november 17-én vezették be, és az akkori közlés szerint december 10-ig tartják fenn.

Ajánlott tartalom

Áder János: nincs szégyenkeznivalója Magyarországnak a zöld átállásban és a klímavédelemben

Nincs szégyenkeznivalója Magyarországnak a zöld átállásban és a klímavédelemben - jelentette ki Áder János volt köztársasági elnök az Index hírpoltálnak adott, csütörtökön megjelent interjújában.