Iszapömlés – Megszűnik a forgalomkorlátozás Devecserben

Péntek reggel 8 órától megszüntetik az átmenő forgalom korlátozását Devecserben, és az autósok az Ajkát Kolontárral és Devecserrel összekötő útszakaszon is közlekedhetnek – közölte a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság csütörtökön az MTI-vel.

A könnyítés után már nem csak lakcímkártyával lehet bejutni a vörösiszap-katasztrófa által sújtott Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely területére, a belépési tilalmat feloldják. A rendőrök létszámát is csökkentik, de a járőrözés továbbra is folyamatos lesz – áll a közleményben.
A 8-as főút Devecser és Ajkarendek közötti szakaszán az útzárat továbbra sem oldják fel, az elöntött külterületekről származó vörösiszap elszállítását a lakott területek elkerülésével csak ezen az útvonalon tudják megoldani. A forgalomkorlátozást november 17-én vezették be, és az akkori közlés szerint december 10-ig tartják fenn.

Ajánlott tartalom

Algák vizsgálatával segítik feltérképezni balatoni kutatók a Duna ökológiai állapotát

A bécsi székhelyű Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság (ICPDR) által koordinált, számos ország részvételével zajló Nemzetközi Duna-expedíció (Joint Danube Survey – JDS) során a Duna és főbb befolyóinak állapotát rendszeresen felmérik.