Iszapömlés – Megtelt a “szeretettározó” a Debreceni Egyetemen

Csaknem félmillió forint gyűlt össze a Kolontár melletti vörösiszap-tározó kicsinyített makettjében, a “szeretettározóban” a Debreceni Egyetemen.

Püski Dániel ötletgazda, az egyetemi református gyülekezet lelkésze elmondta az MTI-nek, hogy az október 18-án felállított makettet a katasztrófa helyszínén készült fényképekből válogatott fotókiállítással egészítették ki, adakozásra sarkallva az egyetemistákat és az arra járókat. “Célunk az volt, hogy négy nap alatt megtöltsük a felépített tározót adományokkal, és ezzel egy katasztrofális esemény szimbólumát pozitív üzenettel töltsük meg” – fogalmazott a lelkész.
A mintegy félmillió forint részben az adományokból, részben az egyetemi templom kávézója múlt heti bevételének támogatásra felajánlott 10 százalékából gyűlt össze. Az összeg a Református Szeretetszolgálat segítségével jut el a rászorulókhoz, abból elsősorban a takarítás költségeihez járulnak hozzá.
Püski Dániel hozzáfűzte, hogy a makett az egyetem főépülete után most az említett kávézóban van kiállítva, ahol továbbra is várják az adományokat, amelyekből reményeik szerint az újjáépítéshez is tudnak majd segítséget nyújtani.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.