Jótékonysági hangverseny bevételével és a lottózókban összegyűlt pénzadománnyal is segítik a vörösiszap-katasztrófa károsultjait.

Iszapömlés – Pénzbeli támogatások a károsultaknak

Jótékonysági hangverseny bevételével és a lottózókban összegyűlt pénzadománnyal is segítik a vörösiszap-katasztrófa károsultjait.

Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. november közepétől december 10-ig tartó adománygyűjtési akciójában 728 ezer forint gyűlt össze az ország száz nagyobb lottózójában kihelyezett perselyekben. Az adományt a vörösiszap okozta károk enyhítésére fordítja a segélyszervezet. Ezen túl a Szerencsejáték Zrt. novemberben 10 millió forint gyorssegéllyel, valamint a munkavállalói körében szervezett tárgyi- és pénzadománygyűjtéssel is támogatta a szervezet munkáját – közölte a segélyszervezet az MTI-vel.

Összesen 255 ezer 230 forint gyűlt össze a csepeli Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában rendezett jótékonysági hangversenyen, a jegyeladásból származó bevételt Németh Szilárd és Borbély Lénárd csepeli országgyűlési képviselők 400 ezer forintra egészítették ki. Az összeget a kolontári általános iskolának ajánlották fel – olvasható az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat oldalán. Az erről szóló okiratot Balogh Gábor, az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium vezetője adta át a település polgármesterének, majd átnyújtották a csepeli Móra Ferenc Általános Iskola diákjai és tanárai által összegyűjtött 45 ezer forintot is. A városatyák az új testület első ülésén egymillió forintot ajánlottak fel Kolontárnak.

Ajánlott tartalom

Syngenta: a szárazság miatt csökken a csemegekukorica termésátlaga, romlik az ágazat jövedelmezősége

Ugyan továbbra is Magyarország Európa legnagyobb csemegekukorica-termelője, de az idei termésátlagok az aszály miatt, különösen az öntözetlen területeken jelentősen csökkennek, ami az emelkedő költségekkel rontja az ágazat profitabilitását - hangzott el a vetőmagvakat előállító és növényvédőszer-forgalmazó Syngenta hajdúszoboszlói szakmai rendezvényén.