Iszapömlés – St. Martin dala a vörösiszap-katasztrófáról

A vörösiszap-katasztrófa tragédiájáról szól be St. Martin A Föld Krónikása című új dala, az előadóművész a károsult gyerekek táboroztatását is tervezi.

Nem sokkal azután, hogy meghallotta, meglátta a hírekben a tragédiát, megszületett a dal, amelynek első fele a tényeket szemlélteti, míg a második részében a fohász, a segítségért való könyörgés hangja csendül fel – mondta a zenész az MTI-nek. “Sikerült olyan dalt írni, amely megérinti az ember lelkét” – fogalmazott. Hogy még nyomatékosabbá tegye a mondanivalót, képvilágot is akart a zene mellé teremteni: ezért kereste fel az MTI-t, amelynek képanyagából készült a videoklip. St. Martin véleménye szerint sikerült visszaadni azt a hangulatot, amelyet elképzelt. A klipet péntektől már játsszák a médiumok, de a művész honlapján is megtekinthetik az érdeklődők.
A híresség a dal megírásán túl szeretett volna még valamit tenni a katasztrófát átélt, “lelkükben megsérült” gyermekekért. Ezért felajánlotta, hogy a Föld szélén, középen című lemez december 31-ig elfogyó példányaiból ráeső bevételt a gyerekek táboroztatására fordítja. A megfelelő helyet és időpontot személyesen keresi meg és tűzi ki.

Ajánlott tartalom

Áder János: alig található a Földön tisztítás nélkül fogyasztható víz

Alig található a Földön jó minőségű, könnyen hozzáférhető, tisztítás nélkül fogyasztható víz, mert az emberiség felelőtlenül használja a rendelkezésre álló vizet - közölte Áder János köztársasági elnök szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.