Iszapömlés – Tilos horgászni a Duna párkányi szakaszán Szlovákiában

Tilos horgászni a Duna párkányi szakaszán Szlovákiában a magyarországi iszapömlés miatt, miután a horgászok döglött halakat találtak – írja az Új Szó című pozsonyi napilap szerdán.

A tilalom a Duna Révkomáromtól Párkányig terjedő szakaszát érinti. “Nincs szó tömeges pusztulásról, de nem árt az óvatosság” – mondta Szeifert László, a párkányi horgászegyesület munkatársa.
“Összességében három elpusztult márnát és keszeget találtunk Párkánynál és Kovácspataknál a múlt héten. Egyelőre nem tudjuk, mi okozta pusztulásukat. A tetemeket laborvizsgálatra küldtük, az eredmények még nem érkeztek meg. Elképzelhető, hogy természetes pusztulásról van szó, az is lehet, hogy hajócsavar sebezte meg ezeket a halakat. Mindenkit óvatosságra intek, amíg meg nem érkeznek a laboreredmények” – nyilatkozott Szeifert.

Ajánlott tartalom

Áder János: jó hír, hogy jövőre visszaválthatók lesznek az italosüvegek és -dobozok

A vízfogyasztás és az energiafogyasztás növekedésére, illetve az ezzel járó rendkívüli mennyiségű hulladék keletkezésére az egyik válasz a körforgásos gazdaság lehet - mondta Áder János kedden az Esztergomi Szakképzési Centrum diákjai számára tartott, az elektromobilizációt is érintő előadásában.