Iszapömlés – Tilos horgászni a Duna párkányi szakaszán Szlovákiában

Tilos horgászni a Duna párkányi szakaszán Szlovákiában a magyarországi iszapömlés miatt, miután a horgászok döglött halakat találtak – írja az Új Szó című pozsonyi napilap szerdán.

A tilalom a Duna Révkomáromtól Párkányig terjedő szakaszát érinti. “Nincs szó tömeges pusztulásról, de nem árt az óvatosság” – mondta Szeifert László, a párkányi horgászegyesület munkatársa.
“Összességében három elpusztult márnát és keszeget találtunk Párkánynál és Kovácspataknál a múlt héten. Egyelőre nem tudjuk, mi okozta pusztulásukat. A tetemeket laborvizsgálatra küldtük, az eredmények még nem érkeztek meg. Elképzelhető, hogy természetes pusztulásról van szó, az is lehet, hogy hajócsavar sebezte meg ezeket a halakat. Mindenkit óvatosságra intek, amíg meg nem érkeznek a laboreredmények” – nyilatkozott Szeifert.

Ajánlott tartalom

A milliárdosok űrversenye a légszennyezés növekedését hozhatja

A milliárdosok űrversenye a légszennyezés mövekedését hozhatja: egy rakétaindítás akár 300 tonna szén-dioxid kibocsátásával jár az atmoszféra felső részébe, ahol évekig megmarad - olvasható a The Guardian brit napilap honlapja.