Iszapömlés – További pénzadományok a károsultaknak

További pénzadományokkal támogatják a vörösiszap-katasztrófa károsultjait.

A Svédországi Magyarok Országos Szövetsége több mint 121 ezer svéd koronát utalt át a devecseri polgármesteri hivatal számlájára az újjáépítés támogatására. Az összeg az országos szövetség által meghirdetett gyűjtés eredménye – közölte Bihari Szabolcs elnök az MTI-vel.
Több mint 9 millió forint gyűlt össze a Hajógyári-szigeten rendezett jótékonysági eseményen december 3-án. Az 1000 forintos belépőjegyekből összegyűlt bevételt a szórakozóhelyek tulajdonosa, Vizoviczki László 5 millió forinttal egészítette ki, így végül 9 millió 117 ezer forinttal segítik a rászoruló családokat. Az összeget a Kolontáron és Devecseren élő 14 év alatti gyermeket nevelő családok – gyermekeik számának arányában elosztva – december 23-án 15 és 20 óra között vehetik át a Devecseri Művelődési Házban az önkormányzat és az S.O.S. Magyarország Mozgalom képviselőitől.

Ajánlott tartalom

A téli olimpiák eddigi házigazdáinál egy kivételével nem megfelelő az időjárás az újabb rendezéshez

A téli olimpiák eddigi 21 rendező városa közül jelenleg csupán egy alkalmas rá, hogy az időjárás szempontjából a jövőben is kedvező és biztonságos feltételek mellett adhasson otthont havas-jeges ötkarikás játékoknak - állítja egy friss tanulmány, amelyet az insidethegames.biz ismertetett.