Iszapömlés – Újra közlekedhetnek a teherautók a 8-as főúton Bakonygyepes és Devecser között

Feloldották az útzárat szerda este a 8-as főút Bakonygyepes és Devecser közötti szakaszán; egyelőre csak a teherautók forgalmát engedélyezik – közölte a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság az MTI-vel.

A közlemény szerint a behajtási tilalmat a 3,5 tonna össztömeget meghaladó teherautók számára oldották fel, és csak 30 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek a járművek. A tíz kilométeres útszakaszon a személyautók forgalmát továbbra is elterelik. A tiltás feloldását a jó időjárási körülmények, valamint a főút érintett szakaszának folyamatos takarítása tette lehetővé – áll a védelmi bizottság közleményében.
A 8-as főút Ajka-Bakonygyepes és Devecser közötti szakaszán november 17-én rendelték el a teljes útzárat, amikor az elöntött somlóvásárhelyi területekről megkezdték a vörösiszap elszállítását. Akkor azt közölték, hogy a korlátozás december 10-ig lesz érvényben.

Ajánlott tartalom

Négymilliárd év után újra megszülethet az élet a Földön

Szathmáry Eörs evolúcióbiológus, az MTA rendes tagja három külföldi kutatótársával azt vállalta az Európai Kutatási Tanács legrangosabb pályázatának elnyerésével, hogy kémiai molekulákból kiindulva hat év alatt életet teremtenek a laboratóriumban. Ez a MiniLife projekt, amelynek sikere esetén egy tápoldattal teli tartályban mikroszkopikus golyócskák úszkálnak, növekednek és osztódnak majd.