Iszapömlés – Újra közlekedhetnek a teherautók a 8-as főúton Bakonygyepes és Devecser között

Feloldották az útzárat szerda este a 8-as főút Bakonygyepes és Devecser közötti szakaszán; egyelőre csak a teherautók forgalmát engedélyezik – közölte a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság az MTI-vel.

A közlemény szerint a behajtási tilalmat a 3,5 tonna össztömeget meghaladó teherautók számára oldották fel, és csak 30 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek a járművek. A tíz kilométeres útszakaszon a személyautók forgalmát továbbra is elterelik. A tiltás feloldását a jó időjárási körülmények, valamint a főút érintett szakaszának folyamatos takarítása tette lehetővé – áll a védelmi bizottság közleményében.
A 8-as főút Ajka-Bakonygyepes és Devecser közötti szakaszán november 17-én rendelték el a teljes útzárat, amikor az elöntött somlóvásárhelyi területekről megkezdték a vörösiszap elszállítását. Akkor azt közölték, hogy a korlátozás december 10-ig lesz érvényben.

Ajánlott tartalom

Átadták Miskolc új hulladékválogató üzemét

Átadták Miskolc több mint négy milliárd forintból épült új, nagy kapacitású szelektív hulladékválogató üzemét, melyhez korszerű hulladékátrakó állomást is létesítettek - tájékoztatta az MTI-t a megyei jogú város csütörtökön.