Itt a nap-és szélenergia-meghajtású Lamborghini

Elektromos autók jelenlegi fejlesztései bizonyítottan pozitívan hatnak a környezetre, mivel nem szennyezik káros gázokkal a légkört.

Mindazonáltal, ha a villamosenergia-termelést is figyelembe vesszük (amelyet leginkább széntüzelésű erőművek állítanak elő) a környezetbarát elektromos autók megbízólevele vitathatóvá válik.

Flavio Adriani ipari formatervező megpróbált véget vetni a vitának, és előállt az elektromos autó koncepciójával, mely fedélzeti nap- és szélenergia generátorok segítségével működik. A Lamborghini Countach EV hátuljára napelemeket szereltek, a motorháztető alatt pedig két szélturbina termel elegendő energiát az akkumulátor számára.

Az aerodinamikus designnak és a könnyű anyagok használatának köszönhetően, a jármű teljesítménye biztosan hat a sebesség szerelmeseire, akik szennyezés mentesen szeretnek kocsikázni.

Ajánlott tartalom

Újra lehet pályázni az elektromos kerékpárok vásárlásának támogatására

Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromobilitást ösztönző pályázata, amely eddig már több mint 2200 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlását segítette, hozzájárulva ezzel a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben meghatározott célok eléréséhez - jelentette be Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár az ITM vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.