Itt az újfajta villanykörte, aminek még értelme is van

Az LG első okos villanykörtéje véd a betörőktől és az egész szoba jelez, ha hívásunk érkezik.

Miután lassan cipőfűzőből is van okos, egyre gyanakvóbban tekintünk a jelzővel ellátott újdonságokra. Okos villanykörtéről írtunk már korábban, a magyar találmány azonban inkább érdekes volt, mintsem hasznos. Volt azóta is pár próbálkozás a piacon, igazán hasznosnak viszont csak az LG megoldása tűnik.

A kapcsolattartásra androidos készülékekkel és iPhone-nal is képes Smart Bulb egyik érdekes funkciója a biztonsági mód. Ennek lényege, hogy az izzó eljátssza, hogy otthon vagyunk, azaz életvitelt színlelve kapcsolódik ki és be a szobában. A másik érdekesség akkor fontos, amikor otthon vagyunk: az LG Smart Bulb beállítható úgy, hogy villogjon, ha hívásunk érkezik, így akkor sem maradunk le róla, ha egyébként le van halkítva a telefonunk. A napi 5 órányi világítással számolva 10 évig üzemelő okos villanykörte 32 dolláros, nagyjából 7200 forintos áron kerül majd forgalomba.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

Hétfőtől kötelező az új energiacímkék használata

Kötelező hétfőtől az új energiacímkék használata a műszaki boltok egyes termékein és a webáruházak termékismertetőiben - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szombaton az MTI-vel.