Itt fognak az új iPhone-ok tervei megszületni

Az Apple új központi épületének terveiről tett közzé képeket Steve Jobs, ami Cupertinoban lesz felépítve. A Foster & Partners fogja vezetni a tervező csapatot, amiben az ARUP és a Kier & Wright, egy helyi építőmérnöki cég is helyet kapott.

Nem nagy meglepetés, hogy a Foster & Partners által tervezett épület nagyon jól néz ki, de valószínűleg elég költséges lesz. A 260,000 négyzetméteres irodaépületben 13,000 alkalmazott tud majd dolgozni, az előadóterem 1000 ember befogadására képes, lesz még benne fitnesz terem és egy 28,000 négyzetméteres kutató és fejlesztési park. Speciális üveget fognak kifejleszteni a körkörös design miatt, ami természetes szellőztetést is biztosít, a saját erőmű pedig ellátja energiával az épületet. Azt még nem tudjuk, hogy milyen megoldással szeretnének energiát termelni. 2015 környékére fog elkészülni.

apple

apple főhadiszállás

apple épülete

a bejárat

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.