Itt tárolja majd a Facebook a zöld adatokat

Teljes mértékben megújuló energiából nyeri majd a működéshez szükséges árammennyiséget a Facebook másfél év múlva elkészülő új adatközpontja.

A Facebook-adatközpontba, melynek az Iowa államban lévő Altoona ad helyet a nem messze lévő wellsburgi szélerőműből érkezik majd az energia. Egyelőre mindkét létesítmény csak a jövő zenéje: a szélerőműves projekt 2014-ben készül el, az adatközpont pedig 2015 elején indul majd be. A jövőre működésbe lépő szélerőmű a tervek szerint 138 megawattos többletkapacitást ad majd az iowai hálózathoz. A Facebook többek között azért is döntött úgy, hogy Altoonában lesz a negyedik adatközpontja, hogy segítse a szeles projekt létrehozását. A közösségi oldal üzemeltetőinek célja, hogy 2015-re teljes energiafelhasználásának negyede megújuló energiából származzon majd, írja a hvg.hu.

Ajánlott tartalom

A gazdaságos fűtés elengedhetetlen kelléke: a termosztát

A 2022/23-as téli szezonban minden a spórolásról és az energiahatékonyságról szólt. Nem véletlenül, hiszen a megemelt rezsiárak mellett kénytelenek vagyunk jobban odafigyelni az energiafogyasztásunkra. Leginkább a fűtés az, ahol próbáljuk megfogni a fogyasztást. Annak érdekében, hogy senki ne dideregjen a 18 fokos szobában, megmutatjuk, miként lehet termosztáttal hatékonyan szabályozni a hőmérsékletet.