Itt van Kína válasza a német elektromos SUV-okra

Megkezdték a Hongqi E-HS3-as középkategóriás, prémium villanymotoros szabadidő-autó sorozatgyártását.

Jelentősen bővíteni akarja termelését a kínai Hongqi, azaz Vörös Zászló autógyár, ennek érdekében 2025-ig 15 új fejlesztésű elektromos autót dob piacra, miközben a belső égésű motorral szerelt luxusautóinak a számát is gyarapítja. Most kezdték meg az első, akkumulátoros-elektromos autójuk sorozatgyártását, az E-HS3-as a piacnak annak a szegmensében áll rajthoz, ahol az Audi e-tron, a Mercedes-Benz EQC vagy a BMW iX3-as is
Nyúlánk karosszériát terveztek hatalmas méretű krómozott hűtőráccsal, a töltő-csatlakozók (normál és villámtöltés) az első sárvédőkön találhatóak. Az utastér tele van nagy méretű kijelzőkkel, a kályhaezüst mellett karbon-betétek díszítik a műszerfalat. A kerekeket egy 155 lóerős villanymotor hajtja első körben, hiszen a 2019-től megvásárolható E-HS3-as csak az alapváltozat, 2020-tól már nagyobb teljesítményű motorral és akár 600 km-es hatótávolságot lehetővé tevő akkumulátorral is választható lesz a Hongqi villanyautója, írta az automotor.hu.

Ajánlott tartalom

Siófokon indul elektromos rollermegosztó szolgáltatás

Egy második magyar városban, Budapest után Siófokon is elindítja közösségi rollermegosztó szolgáltatását szombaton a TRIER - közölte a berlini székhelyű mikromobilitási vállalat az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.