Suzy Amis Cameron környezetbarát ruhát és egy ismeretlen tervezőt választott a márciusban megrendezésre kerülő Oscar gálára.

James Cameron felesége bezöldül az Oscar kedvéért (+videó)

Suzy Amis Cameron környezetbarát ruhát és egy ismeretlen tervezőt választott a márciusban megrendezésre kerülő Oscar gálára.

Van egy meglehetősen fontos fejlődő tendencia, melyet a hírességek sorra követnek, és most nem a lila ruháról beszélünk (pl. Sandra Bullock a Golden Globe-on), de nem is fehérről (melyet Kate Hudson mostanában gyakran választ, vagy esetleg Rihanna a Grammy-n).
A celebpárok környezetbarát ruhákban pompáznak a vörös szőnyegen.

Livia Firth – aki Colin Firth felesége – teremtette meg a divatot, amikor a brit Vogue felkérte, hogy csakis fenntartható ruhákban jelenjen meg a vörös szőnyegen, mikor is férjét kísérgeti különböző díjátadókra. Most, Suzy Amis Cameron csatlakozik a környezetbarát díjátadók divatához.
Cameron felesége, aki szintén színésznő kiírt egy versenyt, amelyben keresi azt az ismeretlen tervezőt, aki megalkotná neki a környezetbarát anyagokból megálmodott ruhát a gálára. Az úgynevezett Red Carpet Green Dress versenyt Jillian Ganz nyerte, aki a Michigan Állami Egyetem textil és design szakán kapott diplomát.

Egy YouTube interjúban Ganz a fenntartható tervezés jövőjéről és arról beszél, mennyire izgatott, hogy ő nyerte a versenyt. „Azt mondanám, hogy a fenntartható tervezés egyfajta trendé válik a divatiparban. Az MSU lévén zöld iskola, rengeteget tanított a fenntarthatóságról. Egyre népszerűbb környezetbarátnak lenni, ami szerintem jó …alig várom, hogy megláthassam Suzy-t az Oscar vörös szőnyegén… ha meglátom, hogy mit visel biztos, hogy nem fogom felfogni, hogy az én ruhám van rajta… ez nagyon sokat jelent nekem.”

Egy sajtótájékoztatón Cameron beszélt arról is, miért választotta Ganz tervét:  „Jillian terve lenyűgöző volt, volt benne valami különleges. Gyönyörű kombinációja a fenntarthatóságnak és a stílusnak. Örülök, hogy támogathatok egy tehetséges, fiatal dizájnert.”
Jillian elképzelését Deb Scott tervező valósítja meg, Ganz pedig Los Angelesbe repül, hogy egy héten keresztül felügyelje a munkát.  A végleges kreációt a Global Green Pre-Oscar Partyn leplezik le, melynek házigazdája a Cameron házaspár lesz.

Cameronné erőfeszítései nem állnak itt meg. Továbbra is adományokat gyűjt a MUSE-nak, a non-profit kaliforniai általános iskolának, melynek társalapítója Suzy húga.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.