Japán: 6-os besorolásúnak tartják a Fukusimában történteket

Az amerikai ISIS intézet egyetért a francia nukleáris biztonsági hatósággal, az ASN-nel abban, hogy a fukusimai incidenst 6-os besorolásunak kellene minősíteni a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség hétfokozatú baleseti skáláján.

Szerintük a több robbanás és a 4-es reaktor kigyulladása – amely a sugárzási szint emelkedésével is együttjárt, bár azóta csökkent a mért sugárzás – miatt jelentősen romlott a helyzet, és már közelebb van a 6-oshoz, mint az 5-öshöz.


Az amerikai nukleáris hatóság is hasonlóan járna el
Az amerikai nukleáris hatóság (NRC) szerint a Japán hatóságok lépései a Fukusima erőműnél összhangban voltak a saját biztonsági protokolljaikkal. A japán kormány az erőmű 20 kilométeres körzetében kitelepítést rendelt el, a 30 kilométeren belül élőknek pedig azt tanácsolták, hogy maradjanak otthon. Az NRC szerint ők is hasonlóan tettek volna ilyen esetben.

Ajánlott tartalom

A fenntarthatóság, és egyben a fenntartható tanárképzés kulcsa is lehet az egyetemi Z-szak

Az Európában egyedülálló osztatlan természettudomány-környezettan tanárképzésre a végzős diákok mellett gyakorló pedagógusok, természettudományos diplomával rendelkező szakemberek is jelentkezhetnek.