Japán – A pusztító földrengés halottainak száma már csaknem 11 ezer

A Japánban március 11-én pusztító földregés és szökőár halálos áldozatainak száma 10 872, emellett 16 244 embert még mindig eltűntként tartanak számon a japán rendőrség legfrissebb, hétfőn közölt adatai szerint.

A második világháború utáni legsúlyosabb japán válság következtében 240 ezer ember talált menedéket a kialakított 1900 központban. Összesen 18 ezer ház dőlt romba és 130 ezer épület szenvedett károkat, főként  a tengerparti zónákban. A legtöbb halálos áldozat Mijagi prefektúrában volt, az új adatok szerint 6627, Ivate prefektúrában 3213-an haltak meg, Míg prefektúra veszteséglistája 974 halott. A természeti katasztrófa halálos áldozatai közül 7270-et sikerült már azonosítani, s 6860 áldozat holttestét már ki is adták a hozzátartozóknak. Várhatóan a halottak száma a közölt adatokhoz képest tovább nő majd, hiszen a földrengésben és a tengerárban egész családok vesztek oda, így az emberek eltűnéséről nem is kaptak információt a hatóságok – állapította meg az új adatokat hétfőn közlő NHK japán tv-csatorna.

Ajánlott tartalom

Az a feladatunk, hogy megőrizzük a Földet a jövő generációinak

Fontos, hogy a fenntarthatósággal foglalkozzunk, és létrejöjjön egy közös tudás, amely segíthet abban, hogy élhetővé tudjuk tenni a világot a jövőben is, és a gyermekeink és unokáink is élvezhessék a bolygó adottságait - hangsúlyozta ki Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó szerdán Szabadkán, ahol előadást tartott a Fenntarthatósági Témahét keretében.