Japán földrengés: 530 ezren váltak hajléktalanná

A brit Vöröskereszt legfrissebb összesítései szerint 530 ezer ember kényszerült otthona elhagyására a földrengés és a cunami következtében. 1,2 millió háztartásban nincs áram, 1,4 millióban nincs folyóvíz. Legalább 4700 lakóépület elpusztult, 50 ezer megrongálódott.

A Lufthansa radioaktivitást keres Japánból visszatérő gépein
Az angolnyelvű német hírportál, a The Local értesülései szerint a Lufthansa minden, Japánból visszatérő gépét szkennerekkel vizsgálja át radioaktivitás jelei után kutatva. Eddig még egy gépen sem mértek a normálistól eltérő értéket.

A németek már atompánikolnak
“Stressztesztet kell végezni valamennyi európai atomerőműben, és ha lehetséges, a környező országok atomerőműveiben is” – reagált a Japánban történtekre a német szociáldemokrata európai parlamenti képviselő, Jo Leinen.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.