Japánban lesz a világ első robotokkal művelt farmja

Egy japán cég hamarosan megnyitja a világ első teljesen automata farmját. Majdnem az összes folyamatot robotok végzik öntözéstől a termés beszedéséig.

A Kyoto mellett található farm a tervek szerint 2017-ben nyílik meg és 30 ezer fej fejessalátát termel majd naponta. De ez csak a kezdet, azt remélik ugyanis, hogy öt éven belül napi félmillióra tudják növelni a termelést.

A 4400 négyzetméteres farmon egyetlen dolgot végeznek el továbbra is emberek és ez a vetés. Az összes többit robotok végzik majd el.

Ez jóval olcsóbbá teheti a termelést, számításaik szerint akár felére csökkenthetnek a költségek ezzel és az energiafelhasználás is harmadával csökkenthet. Japánban egyre több munkafolyamatot próbálnak robotokkal elvégeztetni, mert egyre kevesebb a munkaerő és ez az évekkel még rosszabb lesz a gyorsan öregedő társadalomban.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

Enyhülhet az aszály a Rajna térségében, bő fél méterrel emelkedhet a vízállás

Enyhülhet a német gazdaság lassulásával fenyegető aszály a Rajna térségében, egy szerdán közölt előrejelzés szerint a következő napokban több mint fél méterrel emelkedhet a vízállás Németország legfontosabb vízi szállítási útvonalán.