Javított növekedési előrejelzésén a német villamosipari és digitális ágazat

Javított idei növekedési előrejelzésén a német villamosipari és digitális szakma képviseleti szervezete, a ZVEI.

A ZVEI, a villamosenergia-ipari és digitális ipari szövetség (Verband der Elektro- und Digitalindustrie) a Hannoveri Vásár megnyitója alkalmából a honlapján hétfőn közzétett prognózisában a korábbi előrejelzésben szereplő stagnálásról reálértéken 1-2 százalékosra növelte az ágazattermelésének idei növekedési előrejelzését. A prognózis rámutat, hogy az idei első két hónapban reálértéken 6 százalékkal nőtt az ágazat termelése. Gunther Kegel, a ZVEI elnöke a Hannoveri Vásár nyitó sajtótájékoztatóján tartott beszédében különösen örömteli fejleménynek nevezte, hogy negyedszázad óta az első alkalommal emelkedett 900 ezer fölé (902 ezerre) az ágazatban foglalkoztatottak száma.

Az ágazat növekedését a ZVEI elnöke szerint két ipari megatrend, a villamosítás és a digitalizáció lendületes terjedése segíti. “Már két éve tapasztaljuk, hogy az ágazat a feldolgozóipari átlagnál gyorsabb ütemben növekszik” – mondta, megjegyezve, hogy ez szorosan összefügg a klímasemleges fejlesztési törekvésekkel is. A klímavédelmi célkitűzések teljesítése ugyanis a hatékonyság növelését követeli meg az energia és az erőforrások felhasználása terén, tette hozzá.

Ajánlott tartalom

Energiaügyi Minisztérium: a korábbi éves lakossági felhasználás másfélszerese van már a gáztárolókban

A kormány intézkedéseinek köszönhetően még az előzőnél hidegebb télben is nagy biztonsággal garantálható a magyar családok zavartalan földgázellátása. A kimagasló kapacitású hazai tárolók töltöttsége 93 százaléknál utolérte az uniós átlagot - jelentette be szerdai közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).