Jelen és múlt a dániai faházakban

A dán építészeti kultúra egyedülálló stílusjegyeit, örökségét hordozzák azok az épületek, amelyek a dániai Bornholm-szegeten épültek meg a közelmúltban.

A Hammerhavn kikitőváros közelében található fából készült három szögletes házat a Cubo Építész iroda tervezte. Érdekességük, hogy átlós kialakítású tetejükkel, egységes, békés, érintetlen külsőt “megjelenítő” fa homlokzatukkal harmonikusan illeszkedne be a környező tájba. Ez volt többek között a mérnökök szándéka, tehát hogy a táj és az építmény szimbiózisban legyen, jóllehet elsődleges célként fogalmazták meg: a házak pregnánsan tükrözzék a helyi történelmi és nemzeti hagyományos építészet értékeit. Összegezve, az itt megteremtett épületegyüttes a fenntartható alapanyagok felhasználását és a helyi erőforrások igénybevételét  tekintve, egyben a környezettudatosságot is képviseli az építészeti megoldások új palettáján.

forrás: zoldtrend.hu

-

-

-

Ajánlott tartalom

Két és félmilliárdos fejlesztést hajtott végre a Solaris EPC Kft. Mátészalkán

Uniós pályázat segítségével több mint 2,5 milliárd forint értékű energiahatékonysági fejlesztést hajtott végre a napelemes kiserőművek fejlesztésével, kivitelezésével és karbantartásával foglalkozó Solaris EPC Kft. Mátészalkán - közölte a cég az MTI-vel.