Jó útra tér a Coca Cola

Világszerte közel 1,6 milliárd Coca-Cola márkájú italt szolgálnak fel naponta.

Most egy részük kissé „zöldebb” lesz, mivel a Cola bejelentette a PlantBottle piacra dobását. A PlantBottle olyan műanyag palackok összefoglaló neve, melyek kőolaj alapú anyagokból és 30 %-ban növényi alapú anyagokból készült (cukornád és melasz származékokból). Az új palackok segítségével a szén-dioxid-kibocsátás akár 25 %-kal is csökkenhet – a hagyományos PET palackokkal szemben.

A PlantBottle-nek számos előnye van a PET-palackokkal és más növényi alapú palackokkal szemben. A szén-dioxid kibocsátásának csökkentése csak egy közülük. Számolni kell az újrahasznosító létesítményekkel, ahol nem dolgozzák fel a kőolaj-alapú üvegeket – és ami a legfontosabb: felhívja a figyelmet a környezetbarát műanyag palackok szükségességére.

Már csak egy probléma van: a Coca Cola a Dasani márkájú ásványvíz esetében vezeti be a PlantBottle-t. És ahogyan azt jól tudjuk, a palackozott víz minden, csak nem fenntartható. Mégis, ez egy kezdet, a vállalat pedig több mint 2 milliárd eladott PlantBottle-re számít 2010 végéig.
A Coca Cola céljai között van a PlantBottle kiterjesztése vitamin tartalmú ásványvíz márkákra is. És végül, reméli a 100 %-ban újrahasznosított, megújuló anyagokból készült palackok bevezetését is.

dasani

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.