Jobb akkumulátort kap a frissített Chevrolet Volt

Frissítésen esik át az új modellévre a Chevrolet Volt. Továbbfejlesztett akkumulátorral növelik az elektromos hatótávolságot.

Megújul a 2013-as modellévre a General Motors kiterjesztett hatótávolságú elektromos autója, az Opel Amperával együtt európai Év autójának választott Chevrolet Volt, írja az origo.hu. Kívülről nem változik az autó, csak akkumulátorját fejlesztették tovább, növelve az elektromos módban megtehető kilométerek számát. Kizárólag villanyhajtással a korábbinál 4,8 kilométerrel nagyobb, 61,1 kilométeres a hatótávolság, a benzinmotorral együtt számolva 611 kilométer tehető meg egy feltöltéssel és egy tank benzinnel. A GM mérnökei csupán az akkumulátor celláinak anyagösszetételén változtattak, ennek köszönhető a kapacitás 16-ról 16,5 kWh-ra növekedése. Csökkent a töltési idő is, 120 voltos konnektorból 10,5, 240-esből négy és negyed óra alatt tölthető újra az akkumulátor. Nem tudni, hogy a módosítások a testvérmodell Amperára is vonatkoznak-e.

Ajánlott tartalom

KPMG: ugrás előtt áll az elektromos járművek töltésének piaca

Magyarországon is ígéretes az elektromos töltők piacának alakulása, de az igazán látványos fejlődés csak ezután kezdődik - hívja fel a figyelmet a KPMG nemzetközi tanácsadó cég saját tanulmánya alapján.