Jobb akkumulátort kap a frissített Chevrolet Volt

Frissítésen esik át az új modellévre a Chevrolet Volt. Továbbfejlesztett akkumulátorral növelik az elektromos hatótávolságot.

Megújul a 2013-as modellévre a General Motors kiterjesztett hatótávolságú elektromos autója, az Opel Amperával együtt európai Év autójának választott Chevrolet Volt, írja az origo.hu. Kívülről nem változik az autó, csak akkumulátorját fejlesztették tovább, növelve az elektromos módban megtehető kilométerek számát. Kizárólag villanyhajtással a korábbinál 4,8 kilométerrel nagyobb, 61,1 kilométeres a hatótávolság, a benzinmotorral együtt számolva 611 kilométer tehető meg egy feltöltéssel és egy tank benzinnel. A GM mérnökei csupán az akkumulátor celláinak anyagösszetételén változtattak, ennek köszönhető a kapacitás 16-ról 16,5 kWh-ra növekedése. Csökkent a töltési idő is, 120 voltos konnektorból 10,5, 240-esből négy és negyed óra alatt tölthető újra az akkumulátor. Nem tudni, hogy a módosítások a testvérmodell Amperára is vonatkoznak-e.

Ajánlott tartalom

Közel duplájára nőtt a brit elektromos autó piac 2022-ben

Nagy-Britanniában 24,4 százalékkal, 85 ezer 657-re nőtt az új autók eladása augusztusban az egy évvel korábbihoz képest, és ezzel már a 13. egymást követő hónapban jegyeztek fel emelkedést - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapján kedden közzétett adatokból.