Jobbik: nem lehet szembemenni a megújuló energiákkal

A Jobbik szerint nem lehet a megújuló energiák ellen menni, a magyar rendszerekben még bőségesen van lehetőség a bővítésre.

Kepli Lajos, a párt országgyűlési képviselője erről szombaton nyilatkozott, azt ígérve, ha kormányra kerülnek, újra ki fogják írni a szélenergia-tendert. Az ellenzéki politikus budapesti sajtótájékoztatóját követően ezt azzal kapcsolatban mondta az MTI-nek, hogy a parlament a jövő héten tárgyalja az energetikai törvény módosítását. Elmondása szerint a jogszabályban a kormány saját hatáskörbe akarja vonni a szélerőművek beruházásának engedélyeztetését. Mivel korábban – a képviselő szerint – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azt mondta, szélerőművek nélkül is megvalósítható az energiastratégia, a kormánynak az a célja a törvény elfogadásával, hogy ne épüljenek újabb szélturbinák a beleegyezése nélkül. A Jobbik viszont úgy látja, nem lehet a megújuló energiák ellen menni, a magyar rendszerekben még bőségesen van lehetőség a további bővítésre. Kepli Lajos hozzátette: arról próbálják majd meggyőzni a kormányt, hogy “könnyen visszahullhat a kormányzatra, ha széllel szemben végzik a dolgukat”.

forrás: mti

Kövessen minket FACEBOOKON is!

Ajánlott tartalom

Az MVM 309 milliárd forint összegű osztalékelőleget fizet

Az MVM Energetika Zrt. 309 milliárd forint osztalékelőleget fizet - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett kibocsátói tájékoztatásban.