Jól fogadták a bulizók a csatlakozást a klímavédelmi kampányhoz

Az első visszajelzések alapján a közönség örömmel fogadta, hogy a Sziget és a VOLT fesztivál csatlakozott az Áder János köztársasági elnök által kezdeményezett Élő bolygónk kampányhoz – mondta Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Lobenwein Norbert elmondta: a portfóliójukba tartozó 5 nagy fesztiválon és több mint 20 egyéb rendezvényen összesen mintegy 1,2 millió embert, többségükben fiatalokat tudnak elérni, így igazán széles körben tudják terjeszteni az éghajlatvédelem fontosságát.
Kiemelte, hogy tapasztalataik szerint a fesztiváljaikon résztvevő fiatalok amellett, hogy szórakozni akarnak, szeretik, ha megszólítják  őket, és nagyon nyitottak a fontos és új témák iránt. Példaképpen említette, hogy a VOLT fesztiválon minden évben országos rekordot döntenek véradásból, és Zacher Gábor orvos előadásai is nagyon népszerűek.

Mint mondta, Gerendai Károllyal, a Sziget fesztivál vezetőjével szombaton találkoztak Áder Jánossal a Sándor-palotában az Élő bolygónk kampány ügyében. ,,A megállapodás tartalommal való feltöltése a következő napok kérdése. Ötleteink bőven vannak, és 3 hét múlva kezdődik a VOLT fesztivál, addig el kell indulnunk ezzel” – fogalmazott.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.