Jön a bikiniszezon: 10 csábító és környezetbarát fürdőruha

Megfelelő fürdőruhát vásárolni nem könnyű dolog, főleg olyat nem, ami környezetünket is óvja. De aggodalomra semmi ok! Íme ugyanis 10 olyan fürdőruha, amely nemcsak, hogy mutatós, de környezetbarát is.

Le Chic Keyhole
Kezdjük máris egy vadító darabbal, a Le Chic Keyhole bikinivel a Vitamin A amerikai tervezőcégtől. Ez a kétrészes aztán nem a szégyenlősöknek ajánlott, de annál inkább a környezetbarát divatot követőknek, ugyanis csak és kizárólag újrahasznosított anyagból készült.

le chic keyhole

Vin-T
Hogyha egy igazán különleges kétrészes fürdőruhára vágynánk, kedvünkre való lehet a Vin-T sorozata, melyeket régi márkás felsőkből gyártanak. Sajnálnánk rá kiadni? Nos, nem kötelező, feltéve, ha kedvet érzünk mi magunk megcsinálni.

vin-t

Eco Classic
Az Eco Swim még mindig a környezettudatos fürdőruhák éllovasának tekinthető. Ennek újabb ékes példája a retrós Eco Classic egyrészes fürdőruha, mely használt textíliákból, 50% újrahasznosított gumiból és újrahasznosított nejlonból készült.
eco classic

Eco Babe
Az Eco Swim háza tájánál maradva itt egy csinos kis nyakpántos bikini is. A feketében és kekiben kapható kétrészes 82% újrahasznosított nejlonból és 18% elasztánból készült, és felső részének kivehető melltömése is van.
eco babe

Double Frill
Az Emobi ausztrál gyártó jó választás bikini terén, hiszen termékeit vízalapú festési módszerrel, valamint UPF 50+ textíliából állítják elő. A Doubel Frill nevet viselő modell 80% nejlon és 20% lycra alapanyagból készült, és több, vidám és élénk színben is kapható.
double frill

Lara
Akik szeretnék a Hollywood-i csillogást a strandra vinni, azoknak itt van Olga Olsson Lara néven futó kétrészese, magas szárú alsórésszel és tüll pántos felsővel. Habár 87% poliamidból és 13% elasztánból készül, az alapanyagokat a gyártási helyhez közel állítják elő. A gyártási munkálatokat pedig egy műhelynyi brazíliai kézműves asszony végzi, akik így pénzkeresethez is jutnak.
lara

Elin
Olga Olsson ezzel a bikinivel kicsit édesebbre, mégis csábítóbbra vette a hangsúlyt az aranyos masnis díszítéssel. A csinos kétrészes festék és szóróanyag-mentes eljárással nyeri piros, illetve kék színét.
elin

Wave Catcher
Szörfös csajok, figyelem! Az Odina Surf bikinije éppen nektek való! A Wave Catchert a gyártó egy csapat szörfös lánnyal tesztelte le a legjobb dizájn megtervezéséhez, ráadásul környezetbarát alapanyagokból, mint például újrahasznosított műanyagból és használt szövetekből készült.
wave catcher

Diving Suit
Ha már a vízi kalandoknál tartunk, a merülni vágyóknak, íme Jacques Cousteau egyrészese. A csinos darab organikus pamut és lycra keverékéből készült, újrahasznált nejlon rácsos anyagból varrt szegélyezéssel.
diving suit

Ruby Moon
A végére itt egy kis meglepetés: ezt a Ruby Moon bikinit ugyanis kedvünk szerint forgathatjuk, így bármikor leválthatjuk a fekete színt egy izgalmas rózsaszínre. Ez a kétrészes Európában készül, Öko-Tex minősítésű nejlonból és poliamdiból (80%), illetve elasztánból (20%), és a bevételek teljes mértékben a fejlődő országok női munkavállalók javára fordítódnak.

ruby moon

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.