Jön a Fiat 500-as elektromos változata

A tavaly nyár óta a Fiat-csoporthoz tartozó Chrysler a tervek szerint 2012-ben piacra dobja a Fiat 500-as elektromos változatát – jelentette be hétfőn az amerikai autógyár.

Az új modellt a Chrysler michigani központjában fejlesztik ki. Az autót először az Egyesült Államokban tervezik értékesíteni, majd más piacokra is be akarnak törni vele. Ennek időpontjáról, illetve az árról egyelőre nem adtak felvilágosítást a Chryslernél. A Chrysler és a Fiat tavaly októberben tudatta, hogy együttműködésre törekszenek az elektromos autók gyártásában.

Az amerikai autógyár fizetési problémái miatt tavaly júniusban kért csődvédelmet, majd az államtól – egyéb támogatások mellett – 48 millió dollár hitelt kapott elektromos autók kifejlesztésére. A Chrysler részvényeinek 20 százalékát tavaly nyáron szerezte meg a Fiat, nyolc százalék az államé, többsége az autóipari dolgozók szakszervezetének (UAW) tulajdonában van.

Ajánlott tartalom

Dízel az elektromos kamion ellen: az ALDI megmérte a fogyasztáskülönbséget

Az ALDI Magyarország ismét bővítette elektromosteherautó-flottáját. A kiskereskedelemi lánc az országban elsőként állított forgalomba 2021 végén elektromos nyerges vontatót, később szóló teherautót, most pedig két újabb e-teherautóval lesz gazdagabb az elektromosjármű-park: egy újabb nyerges vontató és egy 26 tonnás teherautó fogja szolgálni a fővárosi és a Pest vármegyei üzleteket. A vállalat a gyakorlatban is összehasonlította ugyanazon az útvonalon ugyanazzal a terheléssel a dízel- és az elektromos kamion fogyasztását, aminek eredménye felgyorsította a döntést a flotta bővítéséről.