Jön a Fiat 500-as elektromos változata

A tavaly nyár óta a Fiat-csoporthoz tartozó Chrysler a tervek szerint 2012-ben piacra dobja a Fiat 500-as elektromos változatát – jelentette be hétfőn az amerikai autógyár.

Az új modellt a Chrysler michigani központjában fejlesztik ki. Az autót először az Egyesült Államokban tervezik értékesíteni, majd más piacokra is be akarnak törni vele. Ennek időpontjáról, illetve az árról egyelőre nem adtak felvilágosítást a Chryslernél. A Chrysler és a Fiat tavaly októberben tudatta, hogy együttműködésre törekszenek az elektromos autók gyártásában.

Az amerikai autógyár fizetési problémái miatt tavaly júniusban kért csődvédelmet, majd az államtól – egyéb támogatások mellett – 48 millió dollár hitelt kapott elektromos autók kifejlesztésére. A Chrysler részvényeinek 20 százalékát tavaly nyáron szerezte meg a Fiat, nyolc százalék az államé, többsége az autóipari dolgozók szakszervezetének (UAW) tulajdonában van.

Ajánlott tartalom

Nagy-Britanniában 14,7 százalékkal nőtt az új autók eladása januárban

Nagy-Britanniában 14,7 százalékkal, 131 ezer 994 darabra nőtt az új autók eladása januárban az egy évvel korábbihoz képest, már a hatodik egymást követő hónapban jegyeztek fel emelkedést - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapján hétfőn közzétett adatokból.