Délutánonként még kellemes időnk lesz, reggelre azonban néhol már fagyhat.

Jön a talajmenti fagy

Délutánonként még kellemes időnk lesz, reggelre azonban néhol már fagyhat.

Egy anticiklon alakítja időjárásunkat – a következő napokban is marad a szeptember végi jellegzetes vénasszonyok nyara írja az idokep.hu. A derült ég alatt délutánonként 24-25 fokig emelkedik a hőmérséklet, hajnalra azonban a hőkisugárzás hatására mindenhol 10 fok alá, szélvédett helyeken 5 fok alá csökken a hőmérséklet. Fagyzugokban (Nógrád, Cserehát) nem kizárt, hogy talajmenti fagy is előforduljon. Zabarban vasárnap reggel 1 fok volt! Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a talajközeli fagy nem feltétlenül jelenik meg a hőtérképen, azon ugyanis a felszíntől mért 2 méteress magasságban leolvasott hőmérsékletek szerepelnek. 2 méteren belül ilyenkor viszont több fokos eltérés is adódhat! Éjszakai kint tartózkodáskor érdemes lesz tehát kabátot is húzni, hogy elkerüljük a népi bölcsességek által számontartott “aki ilyenkor megfázik, Karácsonyig beteg lesz” esetét.

Ajánlott tartalom

A kiadott építési engedélyek száma nőtt, a megkezdett lakóingatlan-építések száma csökkent az Egyesült Államokban augusztusban

Augusztusban a kiadott építési engedélyek száma nőtt, míg a megkezdett lakóingatlan-építések száma csökkent az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau keddi jelentése alapján.