Jön az Infiniti Q50 hibrid verziója

Az Infiniti a Nissan luxusautókat gyártó részlege, amely az idei detroiti autó kiállításon mutatta be a népszerű G széria utódjának számító Q modelleket, ezekből elsőként a 2014-es Q50-es lesz kapható.

Ez leginkább a G37-eshez hasonlít majd, egy fontos különbséggel, a Q50-esből ugyanis hibrid változat piacra dobását is tervezik. Az új, hagyományos hajtású Infiniti 328 lóerős, 3,7 literes v6-os motorral rendelkezik, valamint ezt és a hibrid modellt is kérhetjük hátsó-, és négykerék-meghajtással is. A hibrid Q50-esről eddig csak a gyártó szolgáltatott adatokat, a hivatalos fogyasztást és energiahatékonyságot az EPA (az USA környezetvédelmi ügynöksége) becsüli majd meg. Az új Infinitiben a tervezők egy 3,5 literes, v6-os motort kombináltak egy lítium-ion akkumulátorral. Az autó összteljesítménye így 354 lóerő. Mindkét modellt 7 sebességes automata váltóval rendelkezik. A várható árakról még nem nyilatkozott a Nissan, hamarosan úgyis kiderül, a Q50-est ugyanis idén nyáron bocsátják forgalomba az Egyesült Államokban és Kanadában.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.