Jön az új Prius 2012 tavaszán

A szeptember 15-én tartandó Frankfurti Autókiállításon debütál a legújabb Toyota Prius szériaérett verziója: az igen hosszú tesztfázis után Európában már 2012 tavaszától hozzá lehet majd jutni az új modellhez – a világ többi részére várhatóan később, csak 2013-tól szállít majd a cég.

A Prius PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) a teljesen elektromos- és a hibrid hajtás előnyeit ötvözi: konnektorból is tölthető, ha épp arra van igény, de a megszokott, takarékos hibrid üzemmódban is elpöfög. A gyár szerint teljesen lemerült állapotból mintegy kilencven perc alatt tölthetjük majd fel a lítium-ionos pakkokat (110 voltos hálózatról körülbelül száznyolcvan perc alatt), ami tisztán elektromos üzemmel közepes terhelésen 21 kilométeres hatótávot biztosít – a maximális sebességet 100 km/h-ra taksálják. z előző modellhez képest mind takarékosságban, mind emisszióban nagyot léptek előre a Toyotánál: a fogyasztást – az európai standardizált mérési ciklus alapján –2,2 literre sikerült leszorítani, míg a széndioxid kibocsájtás 49 g/km lesz. Toyota az új modellel igen komoly hibrid flottát tudhat magáénak az európai piacon: a standard Prius, az Auris, a hétüléses Prius+ és a hamarosan debütáló Yaris mellett a Prius PHEV ötödikként áll be a csatasorba.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.