Jönnek a fagyos reggelek?

A hétvégén egyre többfelé jelennek meg a reggeli fagyok, érdemes lesz melegen öltözni.

Pénteken reggel főleg északkeleten és a völgyekben, majd a hétvégén és a jövő hét első napjaiban már az országban többfelé számíthatunk reggelente talajmenti fagyra, 2 méteres magasságban akár -2, -3 fokot, vasárnap és hétfőn pedig néhol -5 fok alatti értékeket is mutathatnak a hőmérők írja az idokep.hu.

 

Minek köszönhetjük a hideget?
Hazánktól nyugatra egy nagy kiterjedésű, magas nyomású képződmény keleti peremén egyre hidegebb, sarkvidéki eredetű légtömeg áramlik a Kárpát-medence térségébe, hiába lesznek tehát naposak a délutánok, gyengülni fog a nappali felmelegedés is. A magasban az ilyenkor megszokottnál 6-7 fokkal hidegebb levegő áramlik a térségbe.

 
Mikorra várható némi enyhülés?
A jelenlegi előrejelzések szerint érdemes elővennünk melegebb kabátjainkat, csizmánkat, sapkánkat is, hiszen lassú, fokozatos enyhülésre csak kedd magasságától számíthatunk, addig mindenképp maradnak a reggeli fagyok és a hűvösebb nappalok is. Ezzel egyidőben kedden-szerdán hajnalban várhatóan megjelennek a makacsabb, tartósabb ködfoltok is – nincs mese, most már kíméletlenül beköszönt az Ősz.

Ajánlott tartalom

Fát ültettek a ferencvárosi labdarúgók a Budakeszi Vadasparkban

Környezetvédelmi akció keretében fa- és cserjeültetésen vettek részt csütörtökön a Ferencváros labdarúgói - Botka Endre, Dibusz Dénes és Varga Barnabás -, a klub utánpótláskorú játékosai, illetve a kezdeményező cég több képviselője a Budakeszi Vadasparkban.