2015 januárjában indult a projekt, melynek célja, hogy a kenyai Mama Dolfine árvaház új hálóhelyiségeket kapjon, melyek fenntartható módon üzemelnek.

Jótékonyság és fenntarthatóság – a tökéletes kombináció

2015 januárjában indult a projekt, melynek célja, hogy a kenyai Mama Dolfine árvaház új hálóhelyiségeket kapjon, melyek fenntartható módon üzemelnek.

Torsten Kremsernek, a Better Me Alapítvány vezetőjének Kenyában megannyi projektje van, ez azok közül az egyik legjelentősebb. Ezzel az építménnyel egy olyan otthont szeretett volna megálmodni, mely rabul ejti a nemzetközi közönséget, emellett fenntarthatóan üzemel. Az élénksárga dómok 8 főnek adhatnak otthont.

Nagy hangsúlyt fektettek a helyi alapanyagok használatára és a helyi munkaerőre, valamint a cél az volt, hogy nagy mértékben csökkentsék az építési hulladékot. Az anyagok közel száz százaléka Kisumu (ahol az otthon is található) 15 kilométeres körzetéből származik, egyedül a kilincsek és zuhany csaptelepek jöttek messzebbről. Nagy tetőablakok és ablakok biztosítják a természetes fényt és szellőzést.

A  meleg vízről saját építésű napenergiával működő vízmelegítők gondoskodnak, amelyek igazából csak néhány csövek a tetőn, s ezek generálnak mintegy 100 liter forró vizet naponta – a napos idő miatt jó sokáig meleg marad. A fürdőszobák és a konyha szürkevizét a kertben hasznosítják, zöldségeket és gyümölcsöket öntöznek vele.

-

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

500 ezer forintos, komplett napelemes rendszert dobtak piacra

Az amerikai Zendure új AIO 2400 csomagja teljesen integrált erkélynapelemes rendszert kínál 800 watt teljesítménnyel, könnyű telepítéssel és intelligens vezérléssel.