Jótékonysági pénzt tett zsebre a sztár?

A nemrég második nagylemezét kiadó Lady Gagát hivatalosan is megvádolták, hogy pénzt rakott el a Japánban történt természeti katasztrófa áldozatainak megsegítésére szánt összegből.

Az énekesnő honlapján 5 dollárért árulta a “We pray for Japan” feliratú karkötőket, amiket úgy reklámozott, hogy a teljes kifizetett összeg a földrengés és szökőár által sújtott ország lakosainak megsegítésére megy írja a langologitarok.blog.hu. A vád szerint ennek a pénznek egy részét Gaga tette el, ráadásul aránytalanul magas postaköltséget is számolt hozzájuk, így még többet tudott zsebre tenni. Ha igaznak bizonyul az állítás, abban az esetben a megtévesztő reklámon túl megszegett szövetségi és és több fogyasztóvédelmi törvényt is. Az énekesnő egyelőre nem reagált az elhangzó vádakra.

Ajánlott tartalom

Magyar találmány a világ első szennyvíz újrahasznosításából készült tisztítószere

Egy magyar mérnökcsapat rájött, hogy nemcsak biogáz nyerhető ki a szennyvízből, hanem ecetsav is, amelyre a háztartási tisztítószerek nagy része épül, a felfedezésből késztermék lett. Erről a magyar találmányról beszélgetett Áder János korábbi államfő Taxner György vízépítő és szennyvíztisztítási szakmérnökkel a Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett legújabb adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.