Július 2-án kezdődik a Muzsikál az erdő

Kilenc helyszínen várja az érdeklődőket július 2. és 10. között a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok ingyenes rendezvénysorozat.

A programoknak első nap Pásztó-Mátrakeresztes, majd Salgótarján-Eresztvény, Szentkút, Szurdokpüspöki, Tar, Gyöngyöstarján-Fajzatpuszta, Gyöngyös-Sástó, Fülek és Gyöngyöspata-Nagyparlag ad otthont. Az érdeklődők szakvezetéses sétákkal, kerékpáros és lovas túrákkal is eljuthatnak az erdei helyszínekre, a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre. Koncertet ad mások mellett az Egri Szimfonikus Zenekar, a Misztrál Együttes, az In Medias Brass rézfúvós együttes, a Duna Művészegyüttes, a Szent Efrém Férfikar, Csík János, Horgas Eszter, Szalóki Ági, Fassang László, Szokolay Dongó Balázs, a Hot Jazz Band, Boros Misi, valamint Pál István Szalonna és bandája – közölte a Muzsikál az Erdő Alapítvány az MTI-vel. A programok közt zenei és kézműves gyermekfoglalkozások, ismeretterjesztő előadás, gyógynövény- és gombabemutató, erdei relaxáció, interaktív hangszerbemutató, helyi termelők bemutatkozása, a Muzsikál az erdő-pályázatok eredményhirdetése, valamint a fenntartható gazdálkodás példáinak bemutatása is szerepel. A rendezvénysorozat fő célja a résztvevőket az erdő, a zene és a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani.

Ajánlott tartalom

Budapest nyerte az EU Európai Mobilitási Hét díját

Budapest nyerte el az Európai Bizottság díját a tavalyi Európai Mobilitási Hét keretében megvalósult programokért és fejlesztésekért - tájékoztatott Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken.