Kaliforniában is közel kétméteres hullámokra számítanak

A kaliforniai katasztrófavédelem figyelmeztetése szerint hat láb, azaz 1,8 méter magas hullámokkal érhet partot a szökőár az állam északi partvidékén. A legnagyobb hullámokra Oregon határvidékén, Crescent Citynél számítanak.

Kisebb hullámok a Fülöp-szigeteken
Az AFP jelentése szerint elérték a szökőár első, kisebb hullámai a Fülöp-szigeteket.

Az égő atomerőműt eloltották
Japánban két atomerőművel is problémák voltak a földrengés után, a Fukushima erőműben a reaktor hűtése romlott el, két kilométeres körzetét evakuálták és nukleáris veszélyhelyzetet rendeltek el. A közeli Onagawa erőműben tűz ütött ki, ezt viszont a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség tájékoztatása szerint eloltották.

A Fülöp-szigeteken nincsenek áldozatok

Nem követelt áldozatokat és károkat sem okozott a szökőár a Fülöp-szigeteken a hivatalos közlöny twitteroldala szerint.

Felrobbant egy petrokémiai üzem Szendaiban
A Kyodo hírügynökség jelentése szerint Szendai városában, ami a legközelebb volt a földrengés epicentrumához, nagy robbanás történt egy petrokémiai üzemben. (BBC)

Folyamatosan reng a föld Japánban
Az amerikai földtani intézet jelentése szerint folyamatosak az utórengések Japánban, az elmúlt fél órában hét, 5,2-5,6-os erősségű rengést mértek.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.