Kampány a környezetbarát magatartásért

A környezetbarát embereknek ösztönözniük kell a többieket magatartásuk megváltoztatására. – mondta tegnap a SustainableQatar egyik tagja.

 Michael Johnston a társaság havi ülésének során kifejtette, hogy az emberek azért nem hasznosítják újra az üvegeket vagy az elemeket, mert egyszerűen nem tudják, hogy a viselkedésük kárt okoz a környezet számára.

„Elég ijesztő a gondolat, hogy negyedóránként 1 köbméter műanyag poharat használnak el az észak-amerikai járatokon.”-mondta.
Johnston kifejtette, hogy a SustainableQatar csoport oktató kampányokat szervez iskolákban és a főiskolákon környezettudatosság és a környezetbarát viselkedés érdekében.
Rámutatott, hogy a cél eléréséhez öt alapvető lépést kell megtenni. Ezek pedig : a tudatosság, az oktatás, a tervezés, a cselekvés és az értékelés.

„Ösztönözni kell a diákokat arra, hogy változtassanak valamit a társadalomban. A környezetvédelmi magatartás a legjobb megoldás.” – fűzte hozzá.
Johnston azt is elmondta, hogy jövő év március 11-13 között 220 különböző országokból érkező gyermek találkozik majd Dohaban, az Educare 2010-en, hogy globális környezeti problémákkal foglalkozó workshopokon vegyenek részt.

Katrin Scholz-Barth, a SustainableQatar elnöke azt mondta, hogy Katarnak számtalan zöld infrastrukturális lehetősége volt, mint például a zöld tetők, falak és járdák innovációja. Mivel a vízellátás mindenhol biztosított, lehetséges lenne létrehozni egy vékony réteget, mely talaj képez a tetőn, talajt biztosítva növényeknek. –„A zöld tető szigetelést képez és blokkolja a nap melegét.” – mondta, valamint megjegyezte, hogy ez a megoldás csökkenti a klíma használatát is.
-„A növényzet használata növeli az energiahatékonyságot.”- így Scholz-Barth, aki hozzátette, esztétikai szerepe is van a tetőnek, mi több, a zöld infrastruktúrának egészségügyi és gazdasági előnyei is vannak.

Ajánlott tartalom

Áder János: nincs szégyenkeznivalója Magyarországnak a zöld átállásban és a klímavédelemben

Nincs szégyenkeznivalója Magyarországnak a zöld átállásban és a klímavédelemben - jelentette ki Áder János volt köztársasági elnök az Index hírpoltálnak adott, csütörtökön megjelent interjújában.