Kaposvár célja ,hogy 2050-ig száz százalékban megújuló energiára alapuló város legyen

“Kaposvár energiastratégiáját annak rendeltük alá, hogy a város függetleníteni tudja magát, ezzel megőrizve a közszolgáltatások olcsóságát, minőségét és biztonságát. Célunk az, hogy az évtized végére mindenki dolgozhasson, aki munkával szeretné megteremteni önmaga és családja boldogulását” – fogalmazott egy keddi konferencián Szita Károly polgármester.

A megújuló energiák hasznosításáról szóló fórumon az önfenntartás osztrák példáját, a Güssingi modellt is bemutatták. A Megújuló Energiák Európai Centruma Güssing Kft. képviselője, Bernhard Deutsch kiemelte: “20 évvel ezelőtt a güssingi volt a legszegényebb osztrák régió, mára viszont teljes mértékben fedezi lakosainak energiaigényét a megújuló energiákból, emellett munkahelyeket teremtettek és az ökoturizmus is nagyon népszerű lett”.

Kaposvár is követendő példa a többi településnek, hiszen még idén korszerűsíti a közvilágítást, novembertől gázos buszok közlekednek a tömegközlekedésben, biogázzal fűti a városi fürdőt, valamint a Rákóczi pályát is hamarosan rákapcsolják. Napelemparkokat telepítenénk a lapostetős házakra, és a biomassza erőmű megépítéséről sem mondott le a város.

“Ha 2050-ig sikerül száz százalékban átállni Kaposvárnak a megújuló energiákra, akkor miénk a jövő” – zárta előadását Szita Károly.

forrás: kapos.hu

Ajánlott tartalom

Miért érdemes otthoni víztisztítót használni?

Talán felesleges luxusnak tűnhet az otthoni víztisztítók használata, hosszú távon nagyon jó befektetésnek bizonyulhatnak, ráadásul csökkenthetik a háztartás műanyaghasználatát is.