Kaposvár maga gondoskodik 1400 tonna illegálisan lerakott hulladék elhelyezéséről

A hatósági eljárás elhúzódása miatt Kaposvár önkormányzata maga gondoskodik 1400 tonna, a városban engedély nélkül lerakott hulladék elszállításáról – mondta a somogyi vármegyeszékhely polgármestere pénteken.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) a Rádió Most Kaposvárnak adott interjúban felidézte, hogy az Olaszországból származó hulladékot egy pécsi cég helyezte el a város három ipari telephelyén több mint egy évvel ezelőtt. “Mi, kaposváriak több mint három évtizede egy olyan európai várost építünk, amelynek óvjuk, szépítjük a környezetét, sok tekintetben élen járunk egy zöld város megteremtésében, ebbe az itt élők biztonsága és egészsége érdekében nem fér bele, hogy valakik ennyi hulladékot ideszállítsanak” – hangoztatta a politikus.

Megjegyezte, hogy a társaság jogszabálysértésével összefüggő eljárás lefolytatására nem az önkormányzatnak, hanem a rendőrségnek, ügyészségnek, kormányhivatalnak, bíróságnak van hatásköre, de mivel az ügy bonyolult, ez hosszú időt vesz igénybe. Mivel nem lehet megmondani, hogy azonnali cselekvés nélkül mikor kerülhet sor a hulladék elszállítására, kollégáival együtt úgy határozott, “ha más helyett kell, akkor más helyett” cselekednek, és a hulladékot kaposvári hulladéktelep elkülönített részére viszik – tette hozzá. Szita Károly jelezte: a munka jövő hét kedden kezdődik szakemberek bevonásával.

Ajánlott tartalom

Az EP jóváhagyta az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta a közös agrárpolitika (KAP) felülvizsgálat, amelynek célja az uniós gazdák adminisztratív terheinek csökkentése, nagyobb rugalmasság bizonyos környezetvédelmi feltételeknek való megfelelés tekintetében - írta közleményében az uniós parlament szerdán.