Kaposvári pedagógusoknak tartottak oktatónapot a szelektív hulladékgyűjtésről

Kaposvári pedagógusoknak tartott “oktatónapot” az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. pénteken a somogyi megyeszékhelyen: a szelektív hulladékgyűjtés hasznosságáról, fontosságáról rendezett interaktív foglalkozáson a város mind a 12 általános iskolája képviseltette magát.

Az ÖKO-Pannon nyolc éve igyekszik gyakorlati segítséget nyújtani a szelektív hulladékgyűjtés, a környezettudatos gondolkodás oktatásához, Kaposváron azonban most először ismertették pedagógusokkal oktatóprogramjukat – közölte Janiga Emese, a társaság lakossági begyűjtési koordinátora az MTI-vel. Hozzátette, hogy a résztvevők érdeklődve, aktívan vettek részt a foglalkozáson.
A tanárok egy közvélemény-kutatás kisfilmje alapján helyzetképet kaptak arról, mit gondol 2010-ben a magyar társadalom a szelektív gyűjtésről, a különböző anyagfajták kapcsán megismerték az újrahasznosítás lehetőségeit, a környezetbarát csomagolásokat, segédanyagokat, óravázlatokat, ötleteket hallhattak a szelektív hulladékgazdálkodás oktatásához, a tananyagba beépíthető iskolai foglalkozásokhoz.

Az oktatóprogram keretében régiónként írásos visszajelzést várnak a szelektív oktatás sikeréről a szervezők. Azt szeretnék megtudni, hogy mennyire sikerült felkelteni a gyerekek érdeklődését a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés iránt. Várják az ötleteket is, amelyeket hasznosítani lehet az oktatásban.
A hazai csomagolási hulladék újrahasznosítását koordináló ÖKO-Pannon Kft. oktatóprogramjának köszönhetően az elmúlt években több százezer óvodás és iskolás gyermek ismerkedhetett meg a szelektív hulladékgyűjtés alapvető tudnivalóival.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.