Karácsony Gergely: forgalomba állt az első alacsonypadlós trolibusz a 72M vonalán

Forgalomba állt az első új, korszerű, alacsonypadlós trolibusz a 72M vonalán, és hamarosan további Solaris-Skoda Trollino 18 típusú trolibuszok érkeznek Budapestre – jelentette be a főpolgármester kedden Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely azt írta, a csuklós trolibusz az első abból a 48 járműből álló flottából, amelyet a főváros és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) saját forrásból rendelt meg. Hozzátette: bár a kormány korábban vállalta a beszerzés költségeit, “végül mégsem tartotta be ígéretét”, a főváros azonban a rendkívül szűkös források ellenére élt a 2014-ben megkötött szerződés opciójával. “Így rengeteget spórolhattunk a beszerzésen” – jegyezte meg. A főpolgármester kiemelte, ígéretük szerint a válság ellenére is folytatják a közösségi közlekedés fejlesztését. Közölte: az új járművek tovább növelik a budapestiek komfortérzetét és hozzájárulnak a levegőminőség javításához. A közösségi közlekedés fejlesztése segít kilábalni az energiaválságból, a megélhetési válságból, és a klímakrízisre is jó válasz a kis energiafogyasztású, zéró emissziós, zöld járművek beszerzése – tette hozzá.

 

mti

Ajánlott tartalom

A német autóipar ellene van a kínai elektromos autókra kivetendő uniós védővámoknak

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.