Az ACEA, az Európai Autógyártók Egyesülete indítványozta, hogy az autógyártók egy általános sztenderd alapján állítsanak fel töltőállomásokat az elektromos autóknak.

Karnyújtásnyira a vezeték nélküli elektromos autó töltőállomás

Az ACEA, az Európai Autógyártók Egyesülete indítványozta, hogy az autógyártók egy általános sztenderd alapján állítsanak fel töltőállomásokat az elektromos autóknak.

Ez egy szép cél, és feloldaná az elektromos autók korlátait.Lehet, hogy ez a terv már túl kevés, és túl későn látott napvilágot. A Mitsubishi ugyanis összefogott az IHI-vel és a WiTricity-vel, hogy kifejlesszenek egy könnyen felépíthető vezeték nélküli töltőállomást az elektromos autóknak, mellyel szeretnék a hagyományos, kábeles töltőállomásokat eltűntetni. A rendszer úgy működni, hogy a föld alá, vagy a földre telepítenének egy energiaforrást, mely automatikusan elkezdi tölteni az autót, amely fel van szerelve egy ehhez szükséges eszközzel. A kétkedőknek mondanánk, hogy a WiTricity már kifejlesztett egy ilyen töltőállomást, mely 20 cm-es körben képes 90 %-os hatékonysággal energiát átadni. A WiTricity elnöke, Eric Giler szerint “az elektromos autókban nagy a potenciál arra, hogy csökkentsük a szén-dioxid kibocsátást. Ennek ellenére felhasználóbarátnak kell lenniük, a vezeték nélküli töltők pedig pont ezt teszik lehetővé.”

elektromos autó töltőállomás

Ajánlott tartalom

A német autóipar ellene van a kínai elektromos autókra kivetendő uniós védővámoknak

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.