Kárpátlaján több mint 1400 háztartás használ napenergiát

Ukrajna energiahatékonysági és energiatakarékossági állami ügynökségének adatai szerint idén áprilisra 24 ezer háztartásban használtak napenergiát az országban.

A naperőművek által előállított napelem-kapacitás elérte a 618 megawattot. Az ügynökség jelentése szerint egyre többen térnek át a napenergia hasznosítására és fedezik energiaszükségletüket tiszta energiaforrásból. 2020 első negyedévében a tavalyinál 2100-el több összesen 65 megawatt kapacitású naperőművet helyeztek üzembe az országban. A magán-naperőművek terén Kárpátalja az ötödik helyet foglalja. Csupán Dnyipropetrovszk, Ternopil, Kijev és Ivano-Frankivszk megye előzi meg. Az energia ilyen típusú előállítása a legkevésbé Kijevben és Luhanszk megyében népszerű.

Forrás: KárpátHír/ mnnsz.hu

100.000 Ft-ból napelemes rendszer Európai Uniós támogatással? Kérjen itt ajánlatot. 5 perc alatt személyre szabott ajánlatot kap (x)

 

Ajánlott tartalom

Erre a Tesla termékre vártak sokan

Az Elon Musk vezette Tesla fokozatosan hódítja meg a napenergia világát. A folyamat egy apró, de igen fontos lépése annak az új terméknek a bevezetése, amely az áram átalakítását szolgálja.