Karsztvizet palackoztat Pécs vízszolgáltatója

Palackokba tölteti a helyi Tettye-forrás kiváló minőségű karsztvizének egy részét Pécs vízszolgáltatója, amelynek kezdeményezése elsősorban marketingcélokat szolgál.

Winkler Tamás, a Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatója hétfőn Pécsen sajtótájékoztatón bejelentette: a kalciumban és magnéziumban gazdag forrásvíz kétféle palackban, szénsavmentes és szénsavas változatban kerül piacra. Először csak helyi intézményekbe szállítják, kereskedelmi forgalomba várhatóan az idén ősszel kerül.
A cégvezető arra nem tudott pontos választ adni, mennyibe fog kerülni, és hány palack Tettye forrásvíz és szódavíz készül majd. Jelezte, ez a kereslettől is függ, a forrás mindenesetre egész évben elegendő mennyiségű karsztvizet szolgáltat. Hozzátette: a tapasztalatok birtokában határoznak arról, hogy üzembe állítanak-e egy saját palackozót.

Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere közölte: a kezdeményezés elsősorban marketingcélokat szolgál, kapcsolódik az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programhoz. Szeretnék, ha az önkormányzat saját palackos vízzel kedveskedhetne vendégeinek, s talán a város éttermei is jó ötletnek tartják majd, hogy a Tettye-forrás vizét is kínálják a hozzájuk betérőknek.
A politikus megjegyezte, az ötlet nem új: Pécs vízhálózatát 1892-ben adták át, a tettyei vizet 1910-től mintegy négy évtizeden át palackozták is. A “Pécsi Tettyei Kristály-tiszta Üdítő és Borvíz” néven forgalmazott szénsavas frissítő minden pécsi csemegeüzletben kapható volt, a Pécsi Tettye Forrásvíz vállalat míves palackjai pedig nem hiányozhattak a pécsi otthonok és vendéglők asztalairól.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.